Lokomotief-runners Ieper

Lokomotief-runners is de naam van een Ieperse loopclub, die in 2012 is ontstaan.

De club wil een gemoedelijke vriendengroep zijn, waar gelijkgestemde lopers op een recreatieve en aangename manier worden begeleid naar het maximum van hun kunnen.

Samenhorigheid staat centraal: we willen minder ervaren lopers zeker even goed begeleiden als de betere lopers.

Waarom een nieuwe club? Eenvoudig, om zij die een loopinitiatie van 10 weken gevolgd hebben, de kans te bieden om de conditie op peil te houden of om verder deel te nemen aan aangepaste trainingen voor langere loopafstanden.

De club traint vier keer per week:

- elke maandagavond om 20 uur,
- elke woensdagavond om 20 uur,
– elke donderdagvoormiddag om 10 uur, wandelen en lopen (Hamiltonpark Oudstrijderslaan Ieper)
- elke vrijdagavond om 19 uur.

We komen samen op de parking van meubelwinkel Crack (aan de Steverlyncklaan in Ieper, uitgezonderd op donderdag), om van daaruit afwisselend naar Zillebekevijver en de Vestingen te lopen.
Da's het voordeel van een Ieperse loopclub: wellicht heeft geen enkele gemeente zo'n diversiteit aan loopparcoursen als de Vredesstad.

Het Loko-team bestaat uit Geert Ryckaert, Vandoolaeghe Gerard, Philip Soetaert, Jean Marie Vancauwenberghe en Roland Outtier voorzitter.

De naam spruit voort uit het feit dat Roland Outtier, die een "kaartjesknipper" op rust is, bij vorige loopopleidingen steevast pepmailtjes rondstuurde en die met "De Lokomotief" ondertekende.

to top button