Lokomotief-runners Ieper

De Lokomotief-runners is de naam van een nieuwe Ieperse loopclub, die in 2012 is ontstaan. De club wil een gemoedelijke vriendengroep zijn, waar gelijk gestemde lopers op een recreatieve en aangename manier worden begeleid naar het maximum van hun kunnen. Samenhorigheid staat centraal: we willen minder ervaren lopers zeker even goed begeleiden als de betere lopers.

Waarom een nieuwe club? Eenvoudig, om zij die een  loopinitiatie van 10 weken gevolgd hebben, de kans te bieden om de conditie op peil te houden of om verder deel te nemen aan aangepaste trainingen voor langere loopafstanden.

De club traint drie keer per week:

- elke maandagavond om 20 uur,
- elke woensdagavond om 20 uur,
- elke vrijdagavond om 19 uur.

We komen samen op de parking van meubelwinkel Crack (aan de Steverlyncklaan in Ieper), om van daaruit afwisselend naar Zillebekevijver en de Vestingen te lopen. Da's het voordeel van een Ieperse loopclub: wellicht heeft geen enkele gemeente zo'n diversiteit aan loopparcoursen als de Vredesstad.

De Lokomotief-runners vormen een onderdeel van KWB Sint-Maartens/Sint-Niklaas Ieper, waarvan het bestuur bestaat uit Claude Pottel, Gerard Vandoolaeghe, Rik Fournier en Roland Outtier (voorzitter). De naam spruit voort uit het feit dat Roland Outtier, die een "kaartjesknipper" op rust is, bij vorige loopopleidingen steevast pepmailtjes rondstuurde en die met "De Lokomotief" ondertekende.

 

to top button